Prosta i szybka wersja smacznej przekąski z łososia.
100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków)
Łososia rozdrobnić (niezbyt drobno) malakserem lub za pomocą blendera.
(Można też pokroić nożem na kawałki wg własnego gustu.)
Dodać posiekaną cebulę oraz drobno pokrojone kapary.
Całość wymieszać z oliwą, doprawić pieprzem cytrynowym i opcjonalnie odrobiną soli (sam łosoś jest słony).
(Zamiast pieprzu cytrynowego można użyć zwykłego oraz dodać soku z cytryny).
Tatar na zdjęciu ułożyłam na chlebie i dookoła obsypałam posiekaną cebulą oraz natką pietruszki.
Dodać posiekaną cebulę oraz drobno pokrojone kapary.
Całość wymieszać z oliwą, doprawić pieprzem cytrynowym i opcjonalnie odrobiną soli (sam łosoś jest słony).
(Zamiast pieprzu cytrynowego można użyć zwykłego oraz dodać soku z cytryny).
Tatar na zdjęciu ułożyłam na chlebie i dookoła obsypałam posiekaną cebulą oraz natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!