Przepis autorski (mój).
Proporcje należy dostosować do własnych potrzeb. Pistacje można zastąpić innym orzechami lub wiórkami kokosowymi.
Niżej podam opis roladek ze zdjęcia.
Proporcje należy dostosować do własnych potrzeb. Pistacje można zastąpić innym orzechami lub wiórkami kokosowymi.
Niżej podam opis roladek ze zdjęcia.
(10-12 sztuk)
2 wafle tortowe
150g kremu czekoladowego (użyłam z orzechami)
50g czekolady (użyłam gorzkiej)
20g pistacji (użyłam solonych)
2 wafle tortowe
150g kremu czekoladowego (użyłam z orzechami)
50g czekolady (użyłam gorzkiej)
20g pistacji (użyłam solonych)
Wafle delikatnie zwilżyć, aby trochę zmiękły (nie rozmokły).
(Najlepiej każdy wafel położyć na mokrej szmatce i przykryć jej drugą częścią.)
Następnie wafle posmarować kremem czekoladowym i podzielić na 5-6 pasków.
Każdy z nich zwinąć.
Całość odstawić do momentu - aż wafle stwardnieją.
(Można podsuszyć w piekarniku. Osobiście zostawiłam je na całą noc.)
Po tym czasie każda roladkę maczać w rozpuszczonej czekoladzie i kolejno w drobno posiekanych/zmielonych pistacjach.
(Najlepiej każdy wafel położyć na mokrej szmatce i przykryć jej drugą częścią.)
Następnie wafle posmarować kremem czekoladowym i podzielić na 5-6 pasków.
Każdy z nich zwinąć.
Całość odstawić do momentu - aż wafle stwardnieją.
(Można podsuszyć w piekarniku. Osobiście zostawiłam je na całą noc.)
Po tym czasie każda roladkę maczać w rozpuszczonej czekoladzie i kolejno w drobno posiekanych/zmielonych pistacjach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!