Taka moja prosta propozycja na małą przekąskę lub jak kto woli - przystawkę.
Nie ma tu nic skomplikowanego, ale zapewniam, że połączenie całości i wygląd jest bardzo apetyczny.
Wyrazisty smak rybek idealnie łączy się z "mdłymi" jajkami.
1 puszka filetów anchois w oleju (użyłam z czosnkiem i pietruszką)
Jajka ugotować na twardo.
Zalewę z anchois przelać do głębszego talerza.
Poukładać połówki jajek posmarowanych majonezem z kawałkami rybek i posiekanym szczypiorkiem.
Zalewę z anchois przelać do głębszego talerza.
Poukładać połówki jajek posmarowanych majonezem z kawałkami rybek i posiekanym szczypiorkiem.
Całość posypać papryką.
Resztę filetów poukładać w zalewie.
Resztę filetów poukładać w zalewie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!