(Nie) zwykła jajecznica, która podana w niecodzienny sposób może smakować bardziej niż zazwyczaj.
(2 małe porcje)
4 kromki chleba tostowego
3 jajka
3 pieczarki
wędzona słonina (ilość wg uznania)
1-2 łyżki masła
sól, pieprz
4 kromki chleba tostowego
3 jajka
3 pieczarki
wędzona słonina (ilość wg uznania)
1-2 łyżki masła
sól, pieprz
Chleb zarumienić na rozgrzanym maśle (z obu stron).
(Serduszka wycięłam foremką do ciastek.)
Na patelni podsmażyć plasterki słoniny i dodać pieczarki.
Rozbite jajka rozmieszać w miseczce i przelać na patelnię (gdy pieczarki zmiękną).
Mieszać do ścięcia się jajek.
Posypać solą i pieprzem (uważać na sól, ponieważ słonina jest już doprawiona).
Jajecznicę podawać z ciepłymi tostami i opcjonalnie z ketchupem, majonezem lub innymi dodatkami.
(Serduszka wycięłam foremką do ciastek.)
Na patelni podsmażyć plasterki słoniny i dodać pieczarki.
Rozbite jajka rozmieszać w miseczce i przelać na patelnię (gdy pieczarki zmiękną).
Mieszać do ścięcia się jajek.
Posypać solą i pieprzem (uważać na sól, ponieważ słonina jest już doprawiona).
Jajecznicę podawać z ciepłymi tostami i opcjonalnie z ketchupem, majonezem lub innymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!