Zainspirowałam się przepisem ze strony: przyslijprzepis.pl.
Zmieniłam proporcje, niektóre składniki i zmodyfikowałam sposób wykonania.
Ciasteczka wyszły przepyszne i zrobię je jeszcze niejednokrotnie.
Piwa absolutnie nie czuć.
(około 30 sztuk)
200g margaryny
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki piwa
1 łyżka cukru (opcjonalnie, w zależności od nadzienia)
1/2 łyżeczki soli
Dodatkowo:
krem czekoladowy (może być marmolada)
cukier puder do posypania
Margarynę z mąką posiekać.
Dodać sól, cukier i piwo.
Całość dokładnie i szybko zagnieść.
Ciasto cienko rozwałkować i wycinać z niego kwadraty (użyłam foremki).
Na środku każdego kawałka nałożyć porcję kremu czekoladowego (nie za dużo, bo lekko puchnie) a boki złożyć do środka i delikatnie posklejać.
Ciastka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Piec około 30 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Dodać sól, cukier i piwo.
Całość dokładnie i szybko zagnieść.
Ciasto cienko rozwałkować i wycinać z niego kwadraty (użyłam foremki).
Na środku każdego kawałka nałożyć porcję kremu czekoladowego (nie za dużo, bo lekko puchnie) a boki złożyć do środka i delikatnie posklejać.
Ciastka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Piec około 30 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!