Przepis autorski (mój).
Pyszne krokiety z makaronu cannelloni - to idealna oraz prosta alternatywa dla tych naleśnikowych.
Robiłam z różnymi nadzianiami - a tu zastosowałam farsz z wędzonego dorsza i mozzarelli.
Połączenie godne wypróbowania!
(1 porcja)
2 makarony typu cannelloni
100g wędzonego dorsza
40g sera mozzarella
1 jajko
bułka tarta
sezam
olej
100g wędzonego dorsza
40g sera mozzarella
1 jajko
bułka tarta
sezam
olej
Makaron ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować).
Jajko rozmieszać mikserem.
Rozdrobnionego dorsza połączyć z pokrojonym w kotkę (drobną) serem oraz połową jajka.
Rurki nadziać farszem obtoczyć w jajku i następnie w bułce tartej zmieszanej z sezamem.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Można podawać z sosem.
Rozdrobnionego dorsza połączyć z pokrojonym w kotkę (drobną) serem oraz połową jajka.
Rurki nadziać farszem obtoczyć w jajku i następnie w bułce tartej zmieszanej z sezamem.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Można podawać z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!