Przepis autorski (mój).
Kotlety smakują rewelacyjnie - są soczyste i aromatyczne.
Idealnie nadają się do świeżej bułki lub podane do obiadu z ulubionym sosem.
(około 5 kotletów)
200g pieczarek
1 cebula
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
szczypiorek (opcjonalnie)
posiekana natka pietruszki
sól, pieprz
Dodatkowo:
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
200g pieczarek
1 cebula
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
szczypiorek (opcjonalnie)
posiekana natka pietruszki
sól, pieprz
Dodatkowo:
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
Cebulę drobno posiekać i razem z pieczarkami (pokrojonymi w kostkę) przesmażyć na odrobinie oleju.
(Płyn powinien odparować.)
Delikatnie oprószyć solą i pieprzem.
Przełożyć do miski, wbić jajko, dodać szczypiorek, natkę pietruszki i bułkę tartą.
Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Bułkę tartą można wymieszać z sezamem a do farszu dodać starty ser.
(Płyn powinien odparować.)
Delikatnie oprószyć solą i pieprzem.
Przełożyć do miski, wbić jajko, dodać szczypiorek, natkę pietruszki i bułkę tartą.
Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Bułkę tartą można wymieszać z sezamem a do farszu dodać starty ser.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!