Pomysł na pastę "skradłam" od mojej mamy - dawniej często ją przyrządzała.
Pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem - posmarowanym masłem.
300-400g wątróbki drobiowej
Dodatkowo (opcjonalnie):
(Uprzednio można namoczyć w mleku.)
Smażyć po kilka minut z obu stronach.
Dodać pokrojoną (w piórka) cebulę i wszystko razem tuszyć (pod przykryciem) do miękkości.
Smażyć po kilka minut z obu stronach.
Dodać pokrojoną (w piórka) cebulę i wszystko razem tuszyć (pod przykryciem) do miękkości.
Na samym końcu posypać solą z pieprzem i pozostawić do wystygnięcia.
Po tym czasie całość przełożyć do blendera i wraz z masłem zmielić na gładką masę.
Doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!