2 kg ogórków
Zalewa:
1 szklanka octu (polecam dodać mniej)
1,5 szklanki cukru
4 szklanki wody
2 łyżki soli
2 łyżki gorczycy
1-1,5 łyżeczki kurkumy
Dodatkowo:
ziele angielskie, liście laurowe i baldachimy kopru (do każdego słoika)
Składniki na zalewę zagotować.
Ogórki (umyte i ze skórką pokrojone w ćwiartki) ciasno poukładać w słoikach.
Do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziele angielskie i koper.
Całość zalać zalewą i szczelnie zamknąć.
Pasteryzować 6-10minut (ogórki będą chrupiące, o ładnej barwie i nie rozgotowane).
Ogórki (umyte i ze skórką pokrojone w ćwiartki) ciasno poukładać w słoikach.
Do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziele angielskie i koper.
Całość zalać zalewą i szczelnie zamknąć.
Pasteryzować 6-10minut (ogórki będą chrupiące, o ładnej barwie i nie rozgotowane).
Przepis z blogu: Katerina&Kuchnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!