Miseczki mogą służyć jako naczynka do sałatek, idealnie są też na różne przekąski.
Wyglądają naprawdę efektownie, a dodatkowo są przepyszne.
Żółty ser zetrzeć na tarce (o grubych oczkach), przełożyć na rozgrzaną patelnię i równomiernie rozpuścić.
Po delikatnym zarumienieniu się przewrócić na drugą stronę i także zapiec.
Masę osuszyć ręcznikiem papierowym i ułożyć na dnie szklanki (odwróconej dnem do góry) w celu uformowania się miseczki.
(Ser powinien być jeszcze ciepły i plastyczny.)
Serowe naczynka wypełnić sałatkami lub innym farszem według własnych upodobań.
Po delikatnym zarumienieniu się przewrócić na drugą stronę i także zapiec.
Masę osuszyć ręcznikiem papierowym i ułożyć na dnie szklanki (odwróconej dnem do góry) w celu uformowania się miseczki.
(Ser powinien być jeszcze ciepły i plastyczny.)
Serowe naczynka wypełnić sałatkami lub innym farszem według własnych upodobań.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!