Zainspirowałam się przepisem z blogu Anny Lewandowskiej: healthy plan by ann.
Lekko go zmodyfikowałam (w oryginalnym była mąka jaglana zamiast pszennej, trochę inne proporcje i inna metoda smażenia), ale ogólnie placuszki wyszły bardzo smaczne.
Autorka twierdzi, że są one dla opornych...
(7 sztuk)
3 małe buraczki
1 jajko
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżka mąki pszennej
1 szczypta cynamonu (nie co więcej)
sól, pieprz
olej lub masło klarowane do smażenia
3 małe buraczki
1 jajko
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżka mąki pszennej
1 szczypta cynamonu (nie co więcej)
sól, pieprz
olej lub masło klarowane do smażenia
Ugotowane i obrane buraki zmiksować blenderem.
Dodać jajko, mąki, wymieszać i doprawić do smaku.
Smażyć (na rozgrzanym tłuszczu) pod przykryciem przez około 5 minut, po czym patelnię odkryć, placki przewrócić i zarumienić.
Smażyć (na rozgrzanym tłuszczu) pod przykryciem przez około 5 minut, po czym patelnię odkryć, placki przewrócić i zarumienić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!