Placki:
1,5 szklanki mąki
1 szklanka wody gazowanej
3/4 szklanki mleka
2-3 jajka
szczypta soli
2 łyżki oliwy
Farsz:
500g grzybów
1 duża cebula
sól, pieprz
Dodatkowo:
2 łyżki masła
1 szklanka wody gazowanej
3/4 szklanki mleka
2-3 jajka
szczypta soli
2 łyżki oliwy
Farsz:
500g grzybów
1 duża cebula
sól, pieprz
Dodatkowo:
2 łyżki masła
Usmażyć placki naleśnikowe.
Jajka ubić, dodać wodę, mleko, sól i wszystko razem wymieszać (najlepiej mikserem). Następnie wsypać mąkę.
Po ponownym rozmieszaniu wlać oliwę i delikatnie rozprowadzić ją łyżką (placki nie będą przywierały do patelni).
W międzyczasie przygotować farsz.
Ugotowane grzyby (w lekko osolonej wodzie) zmielić maszynką do mięsa, dodać podsmażoną cebulę i doprawić solą wraz z pieprzem.
Każdy z naleśników posmarować farszem, złożyć (złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość luźno pozwijać w rulony) i obsmażyć na maśle.
Jajka ubić, dodać wodę, mleko, sól i wszystko razem wymieszać (najlepiej mikserem). Następnie wsypać mąkę.
Po ponownym rozmieszaniu wlać oliwę i delikatnie rozprowadzić ją łyżką (placki nie będą przywierały do patelni).
W międzyczasie przygotować farsz.
Ugotowane grzyby (w lekko osolonej wodzie) zmielić maszynką do mięsa, dodać podsmażoną cebulę i doprawić solą wraz z pieprzem.
Każdy z naleśników posmarować farszem, złożyć (złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość luźno pozwijać w rulony) i obsmażyć na maśle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!