mięso drobiowe na wywar (może być dowolne)
około 3/4 szklanki pęczaku
300g brokuła
4 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
6 cm pora
2 listki laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
natka pietruszki
sól, pieprz
Ugotować wywar drobiowy z solą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i pora) oraz opłukaną kaszę.
Około 7 minut przed końcem gotowania do garnka wrzucić rozdzielone różyczki brokuła.
Na końcu zupę posypać solidną porcją posiekanej zieleniny.
Doprawić do smaku.
Do zupy dodałam mięso, z którego gotował się wywar.
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
6 cm pora
2 listki laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
natka pietruszki
sól, pieprz
Ugotować wywar drobiowy z solą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i pora) oraz opłukaną kaszę.
Około 7 minut przed końcem gotowania do garnka wrzucić rozdzielone różyczki brokuła.
Na końcu zupę posypać solidną porcją posiekanej zieleniny.
Doprawić do smaku.
Do zupy dodałam mięso, z którego gotował się wywar.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!