Sałatka z paluszkami surimi, kapustą pekińską i fasolą to doskonała propozycja na pyszną przekąskę lub dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzi się jako sałatka na imprezę, co już niejednokrotnie sprawdziłam. Jej przygotowanie jest banalnie proste i naprawdę szybkie, a efekt zachwyci każdego. Jeśli oczywiście lubi paluszki surimi. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Smacznego.
Ilość: 1 miska
Czas przygotowania: 10-15 minut
Sałatka z paluszkami surimi i fasolą - składniki:
- 200g paluszków surimi
- 1 papryka czerwona
- 1/2 kapusty pekińskiej (małej; około 330-350g)
- 1/2 puszki fasoli konserwowej
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
Dodatkowo:
- majonez
- sól, pieprz
Jak zrobić sałatkę z paluszkami surimi i fasolą?
Uprzednio umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę i paluszki surimi pokroić w kostkę, a kukurydzę z fasolą należy odcedzić z zalewy. Następnie wszystkie składniki przełożyć do większej miski i połączyć z majonezem. Sałatkę doprawić do smaku. Najlepiej smakuje po schłodzeniu.
Jestem ciekawa smaku tej sałatki.
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takiej sałatki.
OdpowiedzUsuńmusze wypróbować ten przepis
OdpowiedzUsuńUwielbiam tego typu sałatki :)
OdpowiedzUsuńTakie sałatki to robię nawet na obiad jak są upały. Lekkie, ale pożywne.
OdpowiedzUsuń😋👌🥗
OdpowiedzUsuń