Sałatka z jajek i selera konserwowego z papryką to idealna propozycja na prostą i szybką przekąskę. Jest idealna w wersji solo, choć nie ukrywam, że często przyrządzam ją do obiadu oraz potraw z grilla. Zawsze znika ekspresowo! W sałatce znajduje się kilka składników, które wspólnie tworzą naprawdę pyszne połączenie. Polecam i życzę smacznego!
Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza:
- 315 kcal
- B: 22,3
- T: 16,1
- W: 25,9
Sałatka z jajek i selera konserwowego z papryką - składniki:
- 3 jajka (można dodać więcej)
- 1 słoik selera konserwowego (słoik 320g)
- 1 mała papryka czerwona (lub 1/2 większej)
Dodatkowo:
- 2 łyżki majonezu (lub według gustu)
- sól, pieprz
Sałatka z jajek i selera konserwowego z papryką - przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo i następnie wraz z papryką pokroić w kostkę. Selera należy odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski oraz wymieszać z majonezem. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem. Najlepiej smakuje po schłodzeniu.
Przyznam, że takiej sałatki jeszcze nie jadłam. Chętnie bym jej spróbowała.
OdpowiedzUsuńmoze być smaczne
OdpowiedzUsuńLubię tę sałatkę, tyle że ja dodaję jeszcze ananasa :D
OdpowiedzUsuńNie dla mnie, nie lubię selera.
OdpowiedzUsuńLubię sałatki z jajkami :) Twoja wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPo takiej rekomendacji trzeba spróbować tej "znikającej" sałatki :)
OdpowiedzUsuńOstatnio sałatki robię raczej z winegretem, ale Twoją zjadłabym sobie do kanapki z szyneczką :)
OdpowiedzUsuńfajna sałatka, i wszystkie składniki te co lubię
OdpowiedzUsuń