Pieczone pieczarki to idealna przekąska lub dodatek do obiadu, który w moim domu cieszy się wielkim powodzeniem.
Moja córka uwielbia je w wersji solo, a ja z mężem do kawałeczka mięsa.
Pieczone pieczarki można też dodać do sałatki.
Poniżej przedstawiłam Wam podstawową wersję, którą można modyfikować na wiele sposobów.
Ja często dodaję też wędzoną paprykę w proszku lub olej mieszam z ząbkiem czosnku.
Polecam!
Pieczone pieczarki - składniki:
500g pieczarek
2-3 łyżki oleju
2-3 łyżki oleju
sól
Pieczone pieczarki - przygotowanie:
W miseczce należy wymieszać olej z przyprawami.
Obrane i umyte pieczarki pokroić w plasterki (na zdjęciu widzicie mini pieczarki, więc je pozostawiłam w całości), a następnie dokładnie obtoczyć w uprzednio przygotowanej mieszance.
Całość luźno w jednej warstwie umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec około 15 minut w 180 stopniach.
Piec około 15 minut w 180 stopniach.
smaczny pomysł!
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuńświetny pomysł, akurat mam pieczarki w domu będę musiała je wykorzystać w taki sposób ;)
OdpowiedzUsuńPolecam i czekam na efekt.
UsuńBardzo lubię pieczarki w każdej postaci ;)
OdpowiedzUsuńJa także!
UsuńPieczonych w takiej wersji nie jadłam, jedynie te duże nadziewane. Muszę kiedyś wypróbować.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie ❤️
Polecam i również pozdrawiam.
UsuńWyglądają smacznie aż mam ochotę takie zrobić do obiadu ;)
OdpowiedzUsuńPolecam!
UsuńUwielbiam pieczarki w każdej postaci ;)
OdpowiedzUsuńJa również <3
UsuńU mnie takie pieczarki sprawdzają się doskonale. Pyszności. 😋
OdpowiedzUsuń<3
UsuńUwielbiam pieczarki w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuńJa też!
UsuńBardzo lubię pieczarki. W takim wydaniu też :-)
OdpowiedzUsuń<3
UsuńBardzo lubie takie pieczarki. Fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Uwielbiam je.
UsuńZrobiłam. Pyszne. Dziękuję.
OdpowiedzUsuńA ma pani zdjęcie?
UsuńNastępnym razem zrobię zdjęcie.
UsuńDobrze.
Usuń