Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami to moja bogatsza wersja ciastek orzechowych z 3 składników.
Są chrupiące i posiadają delikatnie miękkie, ale mocno orzechowe wnętrze, którego słodycz przełamuje posmak malin.
Takie połączenie jest naprawdę rewelacyjnie, więc polecam, aby ciasteczka upiec w większej ilości.
I ten kuszący zapach...
Polecam!
Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami - składniki:
50g wiórków kokosowych
Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami - przygotowanie:
Masło orzechowe, cukier/ksylitol, wiórki oraz jajko umieścić w misce i całość połączyć za pomocą dłoni na jednolitą konsystencję.
Na końcu wmieszać maliny.
Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego, które należy ułożyć z odstępami na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego, które należy ułożyć z odstępami na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Kuleczki lekko docisnąć widelcem lub dłonią i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec około 12 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzić na kratce.
(Ciastka początkowo będą delikatne, ale podczas stygnięcia nabiorą odpowiedniej konsystencji.)Piec około 12 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzić na kratce.
Maliny liofilizowane pochodzą ze sklepu DTS Bio.
Możecie też tam nabyć inne pyszne oraz zdrowe przekąski.
Wraz z moją córką próbowałyśmy truskawek, banana i kukurydzy, a przy najbliższym zamówieniu do koszyka dodam pozostałe owoce i warzywa w większej ilości.
Szczerze Wam je polecamy.
A jeśli chodzi o tę piękne naczynia widoczne na zdjęciach to pochodzą z pracowni ceramiki MICHI.
Zresztą na moim blogu nie raz widzieliście cudeńka Pani Honoraty i Magdaleny - klik.
Są naprawdę cudowne oraz niepowtarzalne.
Matko, jak one rewelacyjnie wyglądają. Pychota.
OdpowiedzUsuńUwierz, że są pyszne!
UsuńJak apetycznie wyglądają te ciastka. ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuńapetyczne ciasteczka
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńPiekłam ciasteczka z samego masła orzechowego na diecie Keto - muszę wypróbować twój przepis bo jest bogatrzy smakowo 😘.
OdpowiedzUsuńNaczynia bardzo piękne, taka klasyczna elegancja.
Pozdrawiam serdecznie ❤️
<3
UsuńO mniam! :D Właśnie piję kawę i do szczęścia brakuje mi tylko takiego ciasteczka :D
OdpowiedzUsuńWysyłam.
UsuńWyglądają apetycznie! :D
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńAleż one muszą być obłędne :)
OdpowiedzUsuńI cudownie pachną.
UsuńAleż mi smaka narobiłaś ;p pyszności
OdpowiedzUsuńCieszę się i dziękuję.
Usuńjak ja lubię chrupać ciasteczka:)
OdpowiedzUsuńJa także :D
Usuńcoś dla mnie, wypróbuję w weekend ;)
OdpowiedzUsuńCzekam na efekt.
UsuńWyglądają obłędnie- uwielbiam maliny :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się i dziękuję.
UsuńPrzepis zaznaczony do zrobienia. Ciasteczka zapowiadają się pysznie 😊
OdpowiedzUsuńCieszę się i czekam na efekt!
UsuńBardzo lubie twoje przepisy
OdpowiedzUsuńNiezmiernie mi miło <3
UsuńSuper ciasteczka, na pewno by mi smakowały :)
OdpowiedzUsuńPolecam <3
UsuńPyszne ciasteczka kochana :-)
OdpowiedzUsuń<3
UsuńJakie fajne ciacha :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńBardzo fajne ciasteczka 🙂
OdpowiedzUsuńMiło mi.
UsuńTakie ciasteczka dobrze komponują się z dobrą kawą lub aromatyczną herbatą :)
OdpowiedzUsuńTo prawda.
UsuńZ masła orzechowego uwielbiam ciasteczka a z takimi dodatkami to już petarda ;) :D
OdpowiedzUsuń<3
UsuńJuz same skladniki brzmia bardzo zachecajaco :)
OdpowiedzUsuńMiło mi.
UsuńMyślałam, że zostawiłam tu komentarz ;).
OdpowiedzUsuńW każdym razie pisałam, że robiłam takie tylko z samego masła, a te wyglądają przepysznie :).
<3
UsuńMniam! Idealne ciasteczka do popołudniowej kawki!
OdpowiedzUsuńTo prawda.
UsuńSuper orzechowe ciasteczka ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńWitam :). Czy można dodać świeże maliny zamiast liofilizowanych ? ;)
OdpowiedzUsuńTak :)
Usuń