Osobiście nie jestem na diecie bezglutenowej, ale przyznam, że miałam z
nią styczność i posiadam znajomych, którzy nie tolerują glutenu lub
dobrowolnie z niego zrezygnowali.
Już kiedyś Wam pisałam o moich problemach zdrowotnych i wyeliminowania gluten na pewien czas.
Wtedy bardzo przeżywałam, że nie będę mogła spożywać naleśników, ciast, ciasteczek, makaronu, czyli wszystkiego co lubię najbardziej!
Dziś zalecenie dotyczące rezygnacji z żywności zawierającej gluten nie wywarłoby na mnie
jakiegokolwiek wrażenia, ponieważ moja wiedza na ten temat jest już
bardzo znaczna.
Poza tym na rynku istnieje mnóstwo produktów, które ułatwiają taką dietę.
Spotkałam się z wieloma osobami, które na samą myśl, że coś jest bezglutenowe stwierdzą: nijakie, czy niejadalne.
Z doświadczenia wiem, że wcale tak nie jest, dlatego nawet na blogu możecie znaleźć wiele bezglutenowych pyszności - klik.
Z doświadczenia wiem, że wcale tak nie jest, dlatego nawet na blogu możecie znaleźć wiele bezglutenowych pyszności - klik.
Jakiś czas temu miałam możliwość przetestowania produktów Sano Gluten Free.
Marka w swojej ofercie posiada smaczne chleby, bułki i ciasteczka oraz świetne nasiona, mąki, przyprawy, błonniki i różne mieszanki do samodzielnego wypieku.
Poniżej zaprezentuję Wam kilka produktów Sano Gluten Free oraz pokażę jak krop po kroku można przygotować rewelacyjne brownie bez glutenu.
Chleby Sano Gluten Free smakiem, wyglądem oraz
strukturą przypominają te wypiekane z mąk zawierających gluten.
To gotowe i bezpieczne produkty, które sprawdzą się w przypadku osób nielubiących samodzielnego wypieku pieczywa.
Rodzaje:
- chleb bezglutenowy "Biały"
- chleb bezglutenowy "3 ziarna"
- chleb bezglutenowy "Z Dynią"
- chleb bezglutenowy "Słonecznikowy"
Bułki Sano Gluten Free kształtem, kolorem i zapachem nie odróżniają się od klasycznych bułeczek glutenowych.
Są mięciutkie oraz bezpieczne dla osób zmagających się z celiakią.
Rodzaje:
- bułki bezglutenowe „Białe”
- bułki bezglutenowe „Z Dynią”
- bułki bezglutenowe „3 ziarna”
- bułki bezglutenowe hamburgerowe
- bułki bezglutenowe „Z Dynią”
- bułki bezglutenowe „3 ziarna”
- bułki bezglutenowe hamburgerowe
Ciasteczka Sano Gluten Free to pyszna przekąska, która naprawdę posmakuje wszystkim miłośnikom kruchych łakoci.
Są pakowane w wygodne i praktyczne torebki, które po otworzeniu można ponownie szczelnie zamknąć.
Rodzaje:
- Ciasteczka bezglutenowe kokosowe
- Ciasteczka bezglutenowe z kawałkami czekolady
Mieszanki do wypieku Sano Gluten Free to wysokiej jakości bezglutenowe mąki, skrobie, błonnik i nasiona, dzięki
czemu samodzielnie przygotowany wypiek będzie mieć odpowiednią konsystencję oraz smak.
To coś dla osób lubiących prostą zabawę w kuchni.
Podsumowanie:
Produkty marki Sano Gluten Free są certyfikowane są przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa jest wyraźnym sygnałem, że oznaczone nim wyroby są bezpieczne dla osób cierpiących na alergie pokarmowe i celiakię.
Licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa jest wyraźnym sygnałem, że oznaczone nim wyroby są bezpieczne dla osób cierpiących na alergie pokarmowe i celiakię.
Jestem zadowolona z wszystkich produktów, a najbardziej z ciasteczek i mieszanki do wypieku.
Ogólnie nie jadam pieczywa lub robię to od święta, ale te przypominało klasykę.
Jednak ciasteczka upodobnione były do moich domowych słodkości, a brownie zniknęło jeszcze szybciej niż je przygotowałam.
Na moim story na fanpage i tym instagramowym mieliście okazję ujrzeć jak je ekspresowo zrobiłam, więc poniżej dla przypomnienia ponownie wstawiam filmiki.
Znacie produkty Sano Gluten Free?
Zjedlibyście takie pyszne brownie?
Ja tez nie jestem na diecie bezglutenowej ale czasem próbuje takich produktów. Mała odmiana :D
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJestem bardzo ciekawa tych smaków. Produkty wyglądają przepysznie.
OdpowiedzUsuńWarto spróbować.
Usuńwygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuń<3
UsuńJuż po zdjęciach można widać, ze faktycznie "musiało smakować obłędnie" - tak, jak napisałaś! :)
OdpowiedzUsuń<3
UsuńSpróbowałabym tych produktów, mimo, że nie unikam glutenu
OdpowiedzUsuńA brownie chętnie bym zjadła ;D
Lubię testować takie rzeczy.
UsuńDiano zapraszam na mój rewelacyjny chleb żytni za zakwasie https://www.ewa-gotuje.pl/najprostszy-chleb-zytni-na-zakwasie-id2796.html pulchny, wygląda jak piekarni i bez grama chemii :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Ewa.
Z chęcią zobaczę przepis.
UsuńCiekawe produkty :-)
OdpowiedzUsuńBardzo.
UsuńNA szczęście też nie jestem bezglutenowcem, ale post z pewnością przyda się osobom będaćym na tej diecie :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńLubię bronić brownie ❤
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNie spotkałam się nigdy z produktami tej marki. Ciekawa oferta :)
OdpowiedzUsuńBardzo! Ja je często widuję na zakupach.
UsuńZjadłabym takie brownie i chętnie kiedyś takie zrobię. Te bezglutenowe produkty też mnie zainteresowały, spróbuję ich. ;)
OdpowiedzUsuńCiesze się i daj znać o Twojej opinii na ich temat.
UsuńSuper, że jest tyle produktów bez glutenu, sama nie jestem na diecie bezglutenowej, ale od czasu do czasu lubię sięgnąć po coś bez glutenu :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPierwszy raz słyszę o tej firmie. Widzę, że mają bardzo duży wybór produktów. Szczególnie ten chleb z dynią mnie zainteresował :)
OdpowiedzUsuńWarto wypróbować!
UsuńNie słyszałam wcześniej o tych produktach. Brownie wygląda nieziemsko, niezwykle smacznie!
OdpowiedzUsuńA dieta bezglutenowa jest Ci bliska?
UsuńJeszcze kilka lat temu ktoś kto musiał być na diecie bezglutenowej ze względów zdrowotnych miał nie lada wyzwanie. Teraz tych produktów jest tak wiele i są coraz smaczniejsze, więc dieta bezglutenowa przestała być tak dokuczliwa w odczuciach.
OdpowiedzUsuńMasz rację.
Usuń