Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym z brzoskwiniami i galaretką to szybkie oraz smaczne ciasto, które sprawdzi się przy każdej okazji.
Podstawowa masa twarogowa składa się jedynie z 3 składników!
Taki sernik często przygotowuję z różnymi owocami sezonowymi, ale uwielbiam też właśnie wersję z brzoskwiniami, która gościła już w moim domu mnóstwo razy.
Ach ten kremowy smak, owoce i galaretka...
Koniecznie spróbujcie takiego połączenia.
Podstawowa masa twarogowa składa się jedynie z 3 składników!
Taki sernik często przygotowuję z różnymi owocami sezonowymi, ale uwielbiam też właśnie wersję z brzoskwiniami, która gościła już w moim domu mnóstwo razy.
Ach ten kremowy smak, owoce i galaretka...
Koniecznie spróbujcie takiego połączenia.
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym z brzoskwiniami i galaretką - składniki:
(Tortownica o średnicy około 24-26 cm)
Masa:
1 kg mielonego twarogu (lub z wiaderka)
1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (około 400g)
4 łyżeczki żelatyny
1 puszka brzoskwiń w syropie (mogą być świeże)
Dodatkowo:
1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej
okrągłe biszkopty na spód
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym z brzoskwiniami i galaretką - przygotowanie:
Galaretkę należy rozpuścić w 500 ml wody (według przepisu z opakowania) i po ostudzeniu schłodzić w lodówce.
2-3 połówki brzoskwiń odcedzonych z syropu pokroić w plasterki (będą na wierzch), natomiast resztę w kostkę (pozostaną do masy).
Przygotować masę.
Twaróg zmiksować z mlekiem skondensowanym, a żelatynę rozmieszać w odrobinie gorącej wody.
Do żelatyny dodać odrobinę masy twarogowej, wymieszać i następnie całość dokładnie połączyć z pozostałą masą.
Na końcu wmieszać brzoskwinie pokrojone w kostkę.
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce.
Na ciastkach umieścić masę twarogową, a na niej ułożyć plasterki brzoskwiń.
Sernik zalać resztą galaretki i wstawić do lodówki, aby galaretka dokładnie stężała.
Koniecznie odwiedźcie mnie na Facebooku - klik oraz Instagramie - klik.
Ale smakowicie wygląda <3
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńPięknie wygląda ten sernik 😊
OdpowiedzUsuńMiło mi <3
UsuńSernik na zimno to najlepsze ciacho na ciepłe dni :)
OdpowiedzUsuńI nie tylko na upały <3
UsuńDawno nie jadłam takiego sernika. Pychota.
OdpowiedzUsuńMoże warto to nadrobić? <3
UsuńPrzepysznie prezentuje się ten sernik :D Chętnie wypróbuję przepis :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Miło mi <3
UsuńMniam, Mniam! Mistrzowski serniczek ^^!
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńNigdy nie robiłam sernika z mlekiem skondensowanym, muszę spróbować. Choć fakt, że sernik na zimno to ciasto idealne na letnie upały.
OdpowiedzUsuńSpróbuj, bo warto <3
Usuńza mlekiem skondensowanym nie przepadam bo jest dla mnie za słodkie ale ciacho wygląda apetycznie 😍
OdpowiedzUsuńSernik nie jest przesłodzony <3
UsuńNigdy nie robiłam takiej wersji sernika. Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńCudowny serniczek! <3 Deser idealny na lato :)
OdpowiedzUsuńDziękuję <3
UsuńTakiego serniczka się nie odmawia, idealny na lato :-)
OdpowiedzUsuń:*
UsuńOooo kurcze, wygląda przepysznie <3 Serniki to moja największa słabość :(
OdpowiedzUsuń<3
UsuńUwielbiam świeży smak brzoskwiń w cenie. Poza tym wygląd ciasta jest bardzo ładny.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia z Indonezji.
Dziękuję bardzo i również pozdrawiam.
UsuńUwielbiam takie serniczki :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńYum.
OdpowiedzUsuń<3
UsuńSernik wygląda zachwycająco :) idealny na upalne lato :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo.
UsuńMuszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńPolecam i czekam na efekt.
UsuńWygląda pysznie, właśnie sernik na zimno kojarzy mi się z letnim deserem, pasuje idealnie o tej porze roku :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, choć i zimą jest apetyt na taki serniczek.
Usuńserniczki na zimno są ekstra <3 uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJa też <3
UsuńPrzepysze takie serniczki
OdpowiedzUsuńTo prawda.
UsuńPysznosci u Ciebie
OdpowiedzUsuń:*
Usuńkuszący ten serniczek
OdpowiedzUsuń<3
UsuńPyszny serniczek, szczególnie dobrze smakuje o tej porze roku :)
OdpowiedzUsuń<3
UsuńWygląda bardzo smacznie i lekko :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńTakiego jeszcze nie robiłam jak zawsze masz pyszne ciasto pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło mi <3 I również cieplutko pozdrawiam.
UsuńDzień dobry
OdpowiedzUsuńMam malutkie pytanie 😁
W jakiej galaretce moczyć biszkopty?
Niestety ale nie doczytałam ☹️
Jak galaretka na wierzch będzie tężała, to można trochę odlać (dosłownie odrobinę) i w niej obtaczać biszkopty.
Usuń