Kruche ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy to idealna propozycja dla małych i tych większych łakomczuszków.
Są naprawdę przepyszne, takie lekko maślane oraz delikatnie orzechowe i do tego obłędnie pachną.
Syrop z agawy ma niski indeks glikemiczny (15-20 IG) i posiada mniej kalorii oraz bardziej słodszy smak od cukru białego.
Może nie jest jego doskonałym zamiennikiem, gdyż składa się głównie z fruktozy, ale z pewnością zdrowszym i jak dla mnie smaczniejszym.
To kto się skusi na pyszne ciasteczko, które wprost rozpływa się w ustach?
Kruche ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy - składniki:
(2 blaszki)
200g mąki pszennej/orkiszowej
100g masła
100g masła orzechowego
100g syropu z agawy
Kruche ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy - przygotowanie:
Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę.
Następnie ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty.
Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 8 minut w 180 stopniach.
(Posiadam piekarnik gazowy. Surowe ciasteczka, które nie zmieszczą się do piekarnika należy trzymać w lodówce.)
Ciasteczka wyglądają ślicznie i uroczo. Do tego szybki przepis, czyli coś dla mnie:-) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńŁadnie je wypiekłaś :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńJej, one wyglądają niezwykle smacznie. Coś pysznego.
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńOoo, malo składnikow i wszystkie mam w domu hehe
OdpowiedzUsuńTo pozostaje marsz do kuchni i pieczenie. Warto!
UsuńUwielbiam kruche ciasteczka, dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuń<3
UsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńCudne ciasteczka :-)
OdpowiedzUsuńMiło mi <3
UsuńNa pewno są bardzo pyszny :) Lubię piec ciasteczka, muszę wypróbować Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńWarto :* Czekam na efekt.
UsuńPrzepyszne ciasteczka muszą pysznie smakować
OdpowiedzUsuńPolecam.
UsuńNa pewno pyszne. Widzę tę małą rączkę jak sobie podbiera ciasteczka:)
OdpowiedzUsuńNajpierw zdjęcia, potem podjadanie ;)
Usuńlubię takie ciasteczka
OdpowiedzUsuńJa również :)
UsuńAle super przepis:)) Ciasteczka wyglądają smakowicie.. Z pewnością wypróbuję, u mnie w domu bardzo lubią takie smakołyki:)) Pewnie będę też próbować w wersji bezglutenowej.. Serdecznie pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i czekam na efekty. Miłego dnia.
UsuńZ masłem orzechowym muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńI są <3
UsuńWyglądają przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńUwielbiam wszelkie kruche ciasteczka ;)
OdpowiedzUsuńTak samo jak ja.
Usuń