Lody z malinami i masłem orzechowym to może nietuzinkowe połączenie, ale zapewniam, że bardzo pyszne!
Dodatkowo są bardzo proste w przygotowaniu.
Ich delikatny orzechowy posmak doskonale komponuje się z lekko kwaskowatymi malinami.
Polecam!
250 ml śmietanki kremówki 30-36%
2 łyżki masła orzechowego (płaskie)
2 łyżki cukru pudru
2 garście malin + kilka do dekoracji
Śmietankę z cukrem pudrem należy ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z
masłem orzechowym oraz uprzednio odrobinę rozdrobnionymi malinami.
Całość przełożyć do pudełka (*), a na wierzchu opcjonalnie ułożyć kilka dodatkowych malin.
Pojemnik z masą lodową zamknąć i schłodzić w zamrażarce do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji/twardości.
Najlepiej, aby gotowe lody przed podaniem postały 5-6 minut w temperaturze pokojowej.
(*) Wystarczy pudełko o pojemności około 500 ml.
Pyszne lody 😍
OdpowiedzUsuńOj tak. Polecam!
UsuńPyszne lody. Aż mi ślinka cieknie.
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam!
UsuńSuper pomysł, bardzo lubię takie niezwykłe połączenia smaków :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę pysznie smakują!
UsuńTo musi smakować :-)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że bardzo :)
UsuńWspaniały przepis!
OdpowiedzUsuńMiło mi. Dziękuję.
Usuńależ smacznie wyglądają ;) szkoda, że nie mogę za bardzo jeść śmietanki, bo aż ślinka do nich cieknie ;)
OdpowiedzUsuńAlergia czy dlatego, że jest tłusta? Dziękuję za komentarz.
Usuń