Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki to pyszna propozycja, która idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek.
Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt.
Krem ten sprawdzi się również jako lekki deser.
Polecam.
200g śmietanki 30-36%
200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku)
2 łyżki cukru pudru (płaskie lub wg smaku)
200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku)
2 łyżki cukru pudru (płaskie lub wg smaku)
1 opakowanie śmietan-fixu (*)
Śmietankę z cukrem pudrem i śmietan-fixem należy ubić na sztywno.
Na końcu delikatnie, ale dokładnie wmieszać serek waniliowy.
Powstały krem powinien być gęsty, ale po schłodzeniu nabierze większej stabilności.
(*) Śmietan-fix dodaję kiedy serek nie jest mocno gęsty lub gdy zależy mi na sztywniejszej konsystencji - np. do przełożenia lekkiego ciasta.
Babeczki z waniliowym kremem i owocami to super deser na lato :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam.
UsuńSuper przepis :D Z przyjemnością go wypróbuję, bo babeczki wyglądają bardzo smakowicie :D Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńwy-stardoll.blogspot.com
Czekam na efekt :*
UsuńNA pewno świetnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńJest pyszny, polecam.
UsuńSmakowity pomysł na lekki krem do tortu <3
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam.
UsuńAle musi być pyszny! :)
OdpowiedzUsuńJest i szczerze polecam.
Usuń