wtorek, sierpnia 27, 2019

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki



Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki to pyszna propozycja, która idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek.
 Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt.
Krem ten sprawdzi się również jako lekki deser.
 Polecam.

200g śmietanki 30-36%
200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku)
2 łyżki cukru pudru (płaskie lub wg smaku)
 1 opakowanie śmietan-fixu (*)

  Śmietankę z cukrem pudrem i śmietan-fixem należy ubić na sztywno.
Na końcu delikatnie, ale dokładnie wmieszać serek waniliowy.
Powstały krem powinien być gęsty, ale po schłodzeniu nabierze większej stabilności.

(*) Śmietan-fix dodaję kiedy serek nie jest mocno gęsty lub gdy zależy mi na sztywniejszej konsystencji - np. do przełożenia lekkiego ciasta.

Kruche babeczki wypełnione kremem.
Przepis na spody tu - klik.

10 komentarzy:

  1. Babeczki z waniliowym kremem i owocami to super deser na lato :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis :D Z przyjemnością go wypróbuję, bo babeczki wyglądają bardzo smakowicie :D Pozdrawiam!
    wy-stardoll.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. NA pewno świetnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smakowity pomysł na lekki krem do tortu <3

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger