Ze względu na córkę zawsze staram się mieć w zamrażarce jakieś mrożone owoce.
To tak awaryjnie, aby dodać jej do ciepłej owsianki lub innych płatków.
W sezonie nazbierałam trochę truskawek oraz dodatkowo przygotowałam owocowe kostki i serduszka.
To prosty patent, który Natalia od razu polubiła podjadać jak lody.
Zazwyczaj tak zamrożone owoce dodaję do ciepłych płatków, wody, a nawet do jogurtu.
Oprócz smaku sprawiają, że posiłek wygląda bardziej atrakcyjnie i kusi nawet niejadków.
Na zdjęciach widnieją zamrożone truskawki, ale z powodzeniem możecie użyć malin, jagód, borówek lub innych owoców.
Polecam!
owoce w dowolnej ilości (u mnie na zdjęciach truskawki)
foremki do mrożenia kostek lodu o różnych kształtach
Owoce należy umyć oraz osuszyć, a następnie zblendować na jednolitą konsystencję.
(Z truskawek po umyciu usunąć szypułki.)
Powstały mus przełożyć do foremek do mrożenia kostek lodu i umieścić w zamrażarce.
Super pomysł. Domowe, zdrowe i pyszne. Widać że smakują niezwykle. Taka rekomendacja to najlepsza reklama dla produktu. :)
OdpowiedzUsuńZgadza się. Dziękuję.
UsuńAle smacznie to wygląda!
OdpowiedzUsuńObserwuję, bo widzę, że masz super przepisy <3
Pozdrawiam i zapraszam do siebie,
https://w-pogoni-za-idealem.blogspot.com/
Dziękuję. Zaraz wpadnę w odwiedzinki do Ciebie ;)
UsuńPyszne i zdrowe :-) Cudna niunia :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję <3
Usuńfajny pomysł dla małych niejadków :)
OdpowiedzUsuńI nie tylko ;)
Usuń