poniedziałek, sierpnia 12, 2019

Owocowe kostki oraz inne kształty - super dodatek nie tylko do jogurtu, owsianki i wody







Ze względu na córkę zawsze staram się mieć w zamrażarce jakieś mrożone owoce.
To tak awaryjnie, aby dodać jej do ciepłej owsianki lub innych płatków.
W sezonie nazbierałam trochę truskawek oraz dodatkowo przygotowałam owocowe kostki i serduszka.
To prosty patent, który Natalia od razu polubiła podjadać jak lody.
Zazwyczaj tak zamrożone owoce dodaję do ciepłych płatków, wody, a nawet do jogurtu.
Oprócz smaku sprawiają, że posiłek wygląda bardziej atrakcyjnie i kusi nawet niejadków.
Na zdjęciach widnieją zamrożone truskawki, ale z powodzeniem możecie użyć malin, jagód, borówek lub innych owoców.
Polecam!

owoce w dowolnej ilości (u mnie na zdjęciach truskawki)
foremki do mrożenia kostek lodu o różnych kształtach

 Owoce należy umyć oraz osuszyć, a następnie zblendować na jednolitą konsystencję.
(Z truskawek po umyciu usunąć szypułki.)
Powstały mus przełożyć do foremek do mrożenia kostek lodu i umieścić w zamrażarce.

 

8 komentarzy:

  1. Super pomysł. Domowe, zdrowe i pyszne. Widać że smakują niezwykle. Taka rekomendacja to najlepsza reklama dla produktu. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale smacznie to wygląda!
    Obserwuję, bo widzę, że masz super przepisy <3

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie,
    https://w-pogoni-za-idealem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. Zaraz wpadnę w odwiedzinki do Ciebie ;)

      Usuń
  3. Pyszne i zdrowe :-) Cudna niunia :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny pomysł dla małych niejadków :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger