piątek, kwietnia 05, 2019

Pestki słonecznika w maślanym karmelu




Tak przygotowany słonecznik jest nie tylko pyszną przekąską, ale również świetnym dodatkiem do przeróżnych ciast i deserów.
Uwielbiam jego przyjemną chrupkość oraz maślano-karmelowy smak!
 Koniecznie spróbujcie takiego połączenia.

łuskane pestki słonecznika
Dodatkowo:
1 łyżka masła - na każde 100g łuskanych pestek
1 łyżka cukru - na każde 100g łuskanych pestek (można dodać odrobinę więcej)

Masło z cukrem rozpuścić na patelni.
Następnie należy dodać pestki słonecznika.
Całość dokładnie połączyć i ciągle mieszając prażyć do momentu zezłocenia się pestek.
Ziarna przesypać do miseczki i odstawić do ostudzenia.

4 komentarze:

  1. super do chrupania przy serialu;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się :) Szkoda, że nie mam czasu na oglądanie tv ;)

      Usuń
  2. Uwielbiam ciasta z takimi pestkami :) Jadłam kiedyś coś podobnego :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja często robię, choć większość takich pestek znika prosto z miseczki ;)

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger