To banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu.
Jajka są delikatne w smaku, lecz z wyraźną nutą chrzanu.
Świetnie komponują się z przeróżnymi mięsami oraz w wersji solo, którą bardzo lubię.
Polecam!
3 jajka
2 łyżki majonezu (płaskie)
1/2-1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka (*)
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać, przekroić na pół, a następnie delikatnie wyjąć żółtka.
Żółtka dokładnie utrzeć z chrzanem oraz majonezem.
Masę doprawić do smaku i wypełnić nią puste białka.
(Można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.)
Całość ozdobić według uznania.
(*) Ilość chrzanu zależy od jego ostrości i naszych preferencji smakowych.
Ja używając ostrego dodaję około 3/4 łyżeczki.
pyszne nadzienie :)
OdpowiedzUsuńBardzo je lubię.
UsuńŚwietne połączenie. Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńW prostocie tkwi siła :) Pyszne :D
OdpowiedzUsuńTo fakt. Dziękuję.
Usuńsmakowite!
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńPrzystawki pierwsza klasa! Jak na jakimś weselu! Obserwuję i Pozdrawiam!^^
OdpowiedzUsuńMiło mi i dziękuję. Miłego dnia!
UsuńJajka i chrzan to udane połączenie :)
OdpowiedzUsuńZgadza się :*
UsuńMoja ulubiona wersja ;-D
OdpowiedzUsuńSuper.
Usuń