Sałatka jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.
Świetnie sprawdzi się jako samoistna przekąska lub nawet jako dodatek do obiadu.
Wcześniej robiłam mnóstwo sałatek z podobnymi składnikami, ale nie łączyłam ich z żółtym serem.
Moim zdaniem ser idealnie komponuje się z całością, więc ta sałatka już od pewnego czasu robi wielką furorę w moim domu!
Dodam jeszcze, że z podanych proporcji wychodzi pokaźna miska, ale zapewniam, że taka porcja znika w sposób ekspresowy.
Dla mnie i męża starcza na dwa dni, a jak mamy gości sałatkę przygotowuję z powiększonej ilości składników.
Polecam!
200g paluszków surimi
100g żółtego sera
1/2 kapusty pekińskiej
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
Dodatkowo:
majonez
sól, pieprz
Umytą i osuszoną kapustę pekińską cienko poszatkować, paprykę pokroić w kostkę, surimi w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać.
Natomiast kukurydzę należy odcedzić z zalewy, a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Następnie wszystkie składniki umieścić w dużej misce i wymieszać z majonezem.
Gotową sałatkę doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!