niedziela, października 07, 2018

Jak jeść słodycze i nie tyć? 100 przepisów na zdrowe słodkości - recenzja


"Jak jeść słodycze i nie tyć?" to świetna książka dla łasuchów, którzy mają problem z własną waga oraz wszelkich miłośników zdrowych słodkości.


Wiele osób nie potrafi zdrowo się odżywiać, ponieważ dla nich nie istnieje życie bez słodyczy oraz przeróżnych deserów.
Jednakże to co słodkie i pyszne niekoniecznie musi być szkodliwe, czy tuczące!



Autorka w swojej książce udowadnia, że można jeść słodkości i jednocześnie nie utyć ani jednego grama.
Sama schudła 17 kilogramów, a dziś motywuje do tego innych. 


Możecie śledzić jej profil na Instagramie pod pseudonimem @shining_star_9.

Książka została podzielona na rozdziały:











 Każdy z nich to mnóstwo ciekawych przepisów opatrzonych apetycznymi zdjęciami.






Świetnym pomysłem jest fakt, że każda receptura posiada wersję podstawową, a dodatkowo wegańską oraz pozbawioną laktozy i glutenu.
 Podane są również łatwo dostępne zamienniki produktów, które możesz śmiało zastosować bez wpływu na smak!


To kto ma ochotę na pyszne torty, ciasta i ciasteczka?
Kto chce rozsmakować się w batonikach, czekoladkach i cukierkach?
A może wolicie inne niezwykle desery lub lody?
Nie ma sprawy, w tej książce możecie znaleźć mnóstwo inspiracji bez zbędnych kalorii i wyrzutów sumienia!
Zapewne niektóre z nich wkrótce pojawią się na moim blogu.




Polecam!

Książka jest do nabycia na stronie księgarni www.taniaksiazka.pl, gdzie można znaleźć mnóstwo ciekawych pozycji, w tym poradników

Dane o książce:

Autor: Jessica Meinhard
Liczba stron: 256
Format: 19,5 x 16,4 cm
Oprawa: miękka
Rok wydania: 2018
Wydawnictwo: Pascal

6 komentarzy:

  1. Oho czuje, że znalazłam prezent dla znajomej, która uwielbia słodycze a ciągle narzeka na wagę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super, a przepis w książce są naprawdę warte wypróbowania!

      Usuń
  2. To chyba idealna książka dla mnie, chociaż do przepisów fit często podchodzę z dystansem, gdyż obawiam się że danie w wersji bez cukru, masła albo mąki pszennej po prostu będzie niesmaczne. Chętnie przejrzę przepisy z tej publikacji.

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też wolałam standardowe słodkości z cukrem, masłem (kocham jego smak) i mąką pszenną, lecz odkąd sama wymyślam fit słodkości - żadnymi nie pogardzę :)

      Usuń
  3. Lepiej ten zły cukier ograniczać, bo nie wpływa w żaden sposób na nasz organizm w pozytywny sposób. Ostatnimi czasy staram się go ograniczać i zauważyłam, że lepiej się czuję teraz niż wcześniej ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger