Placuszki są pyszne i puszyste, a masło orzechowe nadało im wspaniałego posmaku.
Cukinii praktycznie nie czuć, więc są także świetnym sposobem na przemycenie tego warzywa do diety osób, które za nią nie przepadają.
Polecam!
(około 8 większych sztuk)
100g cukinii
50g mąki żytniej
2 jajka
2 łyżki masła orzechowego (płaskie)
2 łyżki miodu
Ponadto:
masło/olej do smażenia
Cukinię zetrzeć (młodą ze skórką, starszą należy obrać) na tarce o dużych oczkach, a następnie dokładnie połączyć z pozostałymi składnikami.
Na patelni rozgrzać odrobinę masła/oleju i za pomocą łyżki - wykładać dość spore porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placki smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placki smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor.
Pyszne placuszki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńMasło orzechowe <3
OdpowiedzUsuń;)
UsuńUwielbiam placuszki, dlatego na pewno i takie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńCieszę się i czekam na efekt :)
UsuńMożna piec placuszki , czy tylko mogą być smażone ?
OdpowiedzUsuńMożna piec :)
Usuń