Pamiętacie mój czekoladowo-bananowy pudding z kaszy manny - klik?
U wielu osób wzbudził on wielki entuzjazm i dostałam kilka wiadomości, aby ukazać go w przeróżnych wersjach.
Co powiecie na kokosowe nuty?
Całość jest tak samo pyszna jak poprzednia opcja, ale dla miłośników kokosowych smaków będzie wielkim hitem.
Koniecznie spróbujcie.
Polecam!
500 ml mleka kokosowego
5 łyżek kaszy manny (płaskich)
2 łyżki kakao
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka zdrowego oleju/roztopionego masła
1 banan (duży)
Mleko przelać do garnuszka, dodać olej kokosowy, kaszę manną, wiórki oraz kakao.
Całość mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować do momentu - aż kasza zgęstnieje.
Czekoladowo-kokosową kaszę przelać do miski, a następnie zblendować z kawałkami banana.
Pudding podzielić na porcje.
Idealnie smakuje bezpośrednio po przygotowaniu, jak też schłodzony na zimno.
Wygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuń:*
UsuńPudding to istna ambrozja <3 wolę go jednak w wersji bez kokosa :)
OdpowiedzUsuńBez kokosa też jest pyszny :)
UsuńSuper, słodko! :)
OdpowiedzUsuń