Uwielbiam czerwoną kapustę i wszelkie surówki z jej udziałem.
(Tu macie przykładowe przepisy - klik)
Taka ze słoika znika u mnie w wersji solo, ale czasami dla odmiany przyrządzam z niej ekspresową i szybką sałatkę.
Polecam!
1 słoik czerwonej kapusty z jabłkiem (polecam Dagoma) (*)
1 cebula
3 łyżki majonezu/jogurtu naturalnego/śmietany (można zmieszać majonez z jogurtem bądź śmietaną)
sól, pieprz
Kapustę należy dokładnie odsączyć (dodatkowo troszkę posiekałam) i połączyć z drobno pokrojoną cebulą oraz majonezem/jogurtem naturalnym/śmietaną.
Całość doprawić do smaku.
(*) Jeśli kapusta jest bez jabłka można je dodać starte na tarce o średnich oczkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!