Przepis autorski (mój).
Prosta i smaczna propozycja, która idealnie sprawdzi się na szybki obiad.
Makaron możecie urozmaicić pieczarkami, ale pamiętajcie, aby kiełbasa Wam smakowała, bo to ona wpływa m.in. na smak dania.
Polecam!
(3 porcje)
200g dowolnej kiełbasy
1 puszka pomidorów (mogą być świeże)
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
bazylia
sól, pieprz
olej
Dodatkowo:
makaron (u mnie świderki z Lubelli)
parmezan do posypania
Kiełbasę pokroić w pół plasterki, podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać cebulę.
Wszytko razem wymieszać i smażyć do miękkości.
Wszytko razem wymieszać i smażyć do miękkości.
Całość połączyć z pomidorami, koncentratem, odrobiną bazylii oraz drobno posiekanym czosnkiem.
Chwilkę poddusić.
W międzyczasie ugotować makaron (w osolonej wodzie) i po odcedzeniu przełożyć na patelnię.
Danie wymieszać, doprawić do smaku, a po nałożeniu na talerze - posypać startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!