Takie ziemniaczki są przeeepyszne i z pozornie prostego obiadu - mogą stworzyć rewelacyjne danie.
Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb.
Tak samo zróbcie z przyprawami.
Wszakże każdy ma inny smak i gust kulinarny!
ziemniaki
przyprawa do ziemniaków
przyprawa do ziemniaków
papryka słodka (opcjonalnie)
sól (opcjonalnie)
olej (u mnie czosnkowy)
Ziemniaki dokładnie umyć i pokroić (ze skórką - jeśli młode) w ósemki.
sól (opcjonalnie)
olej (u mnie czosnkowy)
Ziemniaki dokładnie umyć i pokroić (ze skórką - jeśli młode) w ósemki.
Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, obficie skropić/spryskać olejem i
posypać przyprawami.
(Użyłam specjalnej mieszanki do ziemniaków, papryki i dosoliłam, gdyż brakowało mi tego smaku.)
Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec w 180 stopniach przez około 40 minut - aż ziemniaki ładnie się zarumienią.
(Użyłam specjalnej mieszanki do ziemniaków, papryki i dosoliłam, gdyż brakowało mi tego smaku.)
Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec w 180 stopniach przez około 40 minut - aż ziemniaki ładnie się zarumienią.
Przyrządziłam te ziemniaki. Podałam razem z pieczonymi pieczarkami również wg Pani przepisu. Oba danie przepyszne. Dziękuję i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło!
UsuńZrobiłam te ziemniaki. Podałam razem z pieczarkami, również wg Pani przepisu. Oba dania przepyszne. Dziękuję i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło. A ma może pani zdjęcie?
UsuńNastępnym razem zrobię.
OdpowiedzUsuńSuper.
Usuń