Kolejna pyszna przekąska, która bardzo szybko znika.
Cukinię (klik), fasolkę (klik) oraz parówki (klik, klik) - już Wam prezentowałam.
Pieczarki również są niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu.
Ciasto czosnkowo-paprykowe idealnie się z nimi komponuje.
Ja je uwielbiam w wersji solo, ale wyśmienicie pasują do lekkiego sosu.
400g pieczarek
Ciasto:
1 jajko
1/2 szklanki mleka
Cukinię (klik), fasolkę (klik) oraz parówki (klik, klik) - już Wam prezentowałam.
Pieczarki również są niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu.
Ciasto czosnkowo-paprykowe idealnie się z nimi komponuje.
Ja je uwielbiam w wersji solo, ale wyśmienicie pasują do lekkiego sosu.
400g pieczarek
Ciasto:
1 jajko
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/3 łyżeczki czosnku w proszku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/3 łyżeczki czosnku w proszku
1 szczypta proszku do pieczenia (solidna)
sól
sól
Dodatkowo:
Pieczarki obrać, umyć i osuszyć za pomocą ręcznika kuchennego.
Jajko zmiksować z mlekiem i mąką.
Dodać przyprawy i na końcu solidną szczyptę proszku do pieczenia.
Dodać przyprawy i na końcu solidną szczyptę proszku do pieczenia.
Całość ponownie dokładnie wymieszać.
Pieczarki obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście.
Smażyć w głębokim i rozgrzanym oleju - na złoty kolor.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i natychmiast podawać.
Smażyć w głębokim i rozgrzanym oleju - na złoty kolor.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i natychmiast podawać.
(Na zimno również są smaczne.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!