Przepis autorski (mój).
Przypomnę...
Labneh - ser jogurtowy.
Serek, który praktycznie robi się "sam".
Można go doprawić wg uznania lub pozostawić naturalnym.
Niżej podałam przykładowe proporcje (serek ze zdjęcia).
Można go doprawić wg uznania lub pozostawić naturalnym.
Niżej podałam przykładowe proporcje (serek ze zdjęcia).
Sitko ustawić na misce (aby nie dotykało dna), wycielić pieluszką
tetrowa, ściereczką lub podwójnie złożoną gazą (użyłam pieluszki) i
przelać jogurty greckie.
Jogurt wymieszać z przyprawami (lub zostawić naturalny), zwinąć pieluszką/ściereczką/gazą i wstawić do lodówki na około 5-10 godzin.
Jogurt wymieszać z przyprawami (lub zostawić naturalny), zwinąć pieluszką/ściereczką/gazą i wstawić do lodówki na około 5-10 godzin.
Po tym czasie serek wymieszać z resztą śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!