Pieczarki nadziewane mięsem mielonym są świetną alternatywą dla kotletów mielonych.
Idealnie nadadzą się na obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z ulubionym sosem.
Polecam!
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - składniki:
500g pieczarek (czym większe - tym lepsze)
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - składniki:
500g pieczarek (czym większe - tym lepsze)
Farsz:
250-300g mięsa mielonego
250-300g mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula (mała)
1-2 ząbki czosnku
1-2 ząbki czosnku
majeranek
sól, pieprz
Panierka:
mąka pszenna
1 jajko
bułka tarta
Dodatkowo:
olej do smażenia
Opcjonalnie:
Mięso mielone wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, cebulą i resztą składników.
Z umytych i osuszonych (ja jeszcze je obieram) pieczarek usunąć nóżki.
Każdy kapelusz nadziać farszem i panierować - dokładnie obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej.
Pieczarki smażyć na mocno rozgrzanym oleju - z każdej strony.
Z umytych i osuszonych (ja jeszcze je obieram) pieczarek usunąć nóżki.
Każdy kapelusz nadziać farszem i panierować - dokładnie obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej.
Pieczarki smażyć na mocno rozgrzanym oleju - z każdej strony.
Super artykuł. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję :*
Usuń