Jest to serek, który praktycznie robi się "sam".
Na zdjęciu tego nie widać, ale ser miał delikatny kolor fioletu (użyłam jogurtu z owocami leśnymi).
Można go spożyć bez żadnych dodatków (jako deser), albo użyć np. do naleśników, ciasta itp.
Jest delikatny i kremowy.
400g jogurtu greckiego (można użyć naturalnego)
250g jogurtu owocowego (użyłam z owocami leśnymi)
Na zdjęciu tego nie widać, ale ser miał delikatny kolor fioletu (użyłam jogurtu z owocami leśnymi).
Można go spożyć bez żadnych dodatków (jako deser), albo użyć np. do naleśników, ciasta itp.
Jest delikatny i kremowy.
400g jogurtu greckiego (można użyć naturalnego)
250g jogurtu owocowego (użyłam z owocami leśnymi)
Sitko ustawić na misce (aby nie dotykało dna), wycielić pieluszką
tetrowa, ściereczką lub podwójnie złożoną gazą (użyłam pieluszki) i
przelać jogurty.
Całość wymieszać i zwinąć pieluszką/ściereczką/gazą i wstawić do lodówki na około 5-10 godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!