Przepis ten znalazł się na ulotce reklamowej:
Oprócz smaku - dodatkowym plusem jest jej łatwość w przygotowaniu.
Wystarczy kilka chwil i mamy wielką michę smacznej sałatki.
2 ćwiartki z kurczaka (upieczone lub wędzone; wg gustu) (*)
2 łodygi selera naciowego
1 puszka czerwonej fasoli
1 papryka czerwona
Dodatkowo:
majonez (wg gustu)
sól, pieprz
Ponadto:
płatki migdałowe
Ponadto:
płatki migdałowe
Fasolkę odcedzić z zalewy i opłukać pod bieżąca wodą.
Selera i paprykę pokroić w drobną kostkę, a kurczaka rozdrobnić na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać z musztardą i majonezem.
Sałatkę doprawić solą z pieprzem oraz obficie posypać płatkami migdałowymi.
(*) Można użyć piersi z kurczaka lub innych surowych części. Mięso należy pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!