Przepis autorski (mój).
Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Ciasto można doprawić według własnego smaku.
Ciasto można doprawić według własnego smaku.
cebule (najlepiej większe)
mąka pszenna
bułka tarta (opcjonalnie)
olej
Ciasto:
1 jajko
1/4 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczka soli
1/3 łyżeczki papryki słodkiej
1/3 łyżeczki papryki ostrej
Ciasto:
1 jajko
1/4 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczka soli
1/3 łyżeczki papryki słodkiej
1/3 łyżeczki papryki ostrej
Dodatkowo:
(Ciasto powinno być bardzo gęste.)
Cebulę pokroić w plasterki i rozdzielić na krążki.
Każdy krążek dokładnie obtoczyć w mące, cieście, a następnie w bułce tartej (bułkę można pominąć).
Smażyć w głębokim oleju (rozgrzanym) do zarumienienia się.
Cebulę pokroić w plasterki i rozdzielić na krążki.
Każdy krążek dokładnie obtoczyć w mące, cieście, a następnie w bułce tartej (bułkę można pominąć).
Smażyć w głębokim oleju (rozgrzanym) do zarumienienia się.
Podawać z dipem/sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!