Pasta wyszła pyszna - o delikatnej i kremowej konsystencji.
Idealnie łączy się ze świeżym pieczywem lub krakersami.
Fajnie też sprawdzi się jako farsz do naleśników.
100g chudego twarogu
50g brzuszków z wędzonego łososia (lub innej części) (*)
1/2 małej cebuli (u mnie około 6-7g)
1 łyżka jogurtu greckiego/naturalnego
kilka kropel soku z cytryny
Twaróg, jogurt, cebulę, łososia i sok z cytryny - zmiksować (najlepiej blenderem) na gładką masę.
Całość doprawić pieprzem.
(Sól jest zbędna, ponieważ sam łosoś jest słony.)
(*) Można użyć dowolnej ryby wędzonej, ale należy pamiętać, że brzuszki z łososia mają swoją specyficzną i delikatną konsystencję.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam.
Usuń