Tradycyjne kotlety mielone można urozmaicić w bardzo prosty sposób.
Wystarczy nadziać je serem i cieszyć się przepysznym efektem.
Taka mała, prosta rzecz, a odmienia klasyczne danie - czyniąc je bardziej atrakcyjniejszym.
Osobiście uwielbiam ten ciągnący się seeer...
400g mięsa mielonego
1 cebula
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 sucha bułka namoczona w mleku
1 jajko
1 sucha bułka namoczona w mleku
1 jajko
majeranek
sól, pieprz do smaku
Dodatkowo:
sól, pieprz do smaku
Dodatkowo:
żółty ser
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka.
Wszystkie składniki dokładnie wyrobić.
Uformować kotlety - każdego nadziewając kawałkiem żółtego sera.
(Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, położyć ser i uformować kotleta.)
Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć (na rozgrzanym oleju) z obu stron (na rumiano).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!