Pyszny i lekki deser w formie puszystego musu/pianki.
Robiłam też z niego fajne serduszka.
370-400g jogurtu greckiego/naturalnego
2 łyżki cukru pudru (do smaku)
1,5-2 łyżki kakao
1 łyżka kremu czekoladowego
2 łyżeczki żelatyny
Dodatkowo (opcjonalnie) do posypania:
wiórki czekoladowe
wafelki w czekoladzie (zmiksowane)
wiórki czekoladowe
wafelki w czekoladzie (zmiksowane)
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
Resztę składników dokładnie wymieszać i połączyć z ostudzoną żelatyną.
Całość przelać do formy wyłożonej folią spożywczą lub bezpośrednio do miseczek/pucharków.
Opcjonalnie posypać wiórkami czekolady lub inną dowolną posypką.
Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
Po tym czasie piankę wyjąć z formy, pokroić na kawałki i umieścić w miseczkach/pucharkach.
Udekorować wg uznania.
Całość przelać do formy wyłożonej folią spożywczą lub bezpośrednio do miseczek/pucharków.
Opcjonalnie posypać wiórkami czekolady lub inną dowolną posypką.
Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
Po tym czasie piankę wyjąć z formy, pokroić na kawałki i umieścić w miseczkach/pucharkach.
Udekorować wg uznania.
Wspaniały deser .Dziękuję ,że pani podzieliła się z nami swoim autorskim przepisem.
OdpowiedzUsuńPolecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!
<3
Usuń