Smaczna i urozmaicona propozycja na obiad z mięsa mielonego.
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne mielone - to ten przepis jest właśnie dla Was!
Mięso, jajko i bułkę tartą dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Masę podzielić na 4 części.
Z każdej uformować prostokąt.
(Najlepiej robić to na kawałku folii, dzięki czemu zwijanie roladek będzie sprawniejsze.)
Każdy kawałek równomiernie posypać startym serem i uprzednio ugotowaną (w osolonej wodzie) fasolką.
Mięso delikatnie pozwijać w roladki i wstawić na 5-10 minut do lodówki.
Po tym czasie roladki wygładzić za pomocą zwilżonych dłoni.
Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym).
Podawałam z ryżem i sosem serowo-czosnkowym.
Masę podzielić na 4 części.
Z każdej uformować prostokąt.
(Najlepiej robić to na kawałku folii, dzięki czemu zwijanie roladek będzie sprawniejsze.)
Każdy kawałek równomiernie posypać startym serem i uprzednio ugotowaną (w osolonej wodzie) fasolką.
Mięso delikatnie pozwijać w roladki i wstawić na 5-10 minut do lodówki.
Po tym czasie roladki wygładzić za pomocą zwilżonych dłoni.
Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym).
Podawałam z ryżem i sosem serowo-czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!