niedziela, grudnia 27, 2015

Migdałowe kulki z fasoli


Kiedyś kulki zrobiłam z ciekawości i... polubiłam ich smak.
Nikt nie wpadłby na pomysł, że są z fasoli!
Uwierzcie mi na słowo, że są niesamowicie pysze i uzależniają!
Polecam!

(około 30 sztuk)
2 szklanki ugotowanej fasoli typu Jaś
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 kostki margaryny (użyłam masła)
aromat migdałowy
Do obtaczania:
stopiona czekolada
wiórki kokosowe
brązowy cukier
posypka cukrowa
rozdrobnione wafelki w polewie czekoladowej
rozdrobnione ciastka


Fasolę zmielić (zblendowałam).
Margarynę/masło utrzeć z cukrem, dodać fasolę oraz kilka kropli aromatu migdałowego.
Masę dobrze schłodzić i wilgotnymi dłońmi uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Obtoczyć w dowolnych składnikach.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger