500g filetów z dorsza (lub innej ryby)
1 jajko
1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki (polecam wędzoną)
koperek, natka pietruszki (opcjonalnie)
sól, pieprz (dodałam cytrynowy)
Dodatkowo:
bułka tarta
olej do smażenia
1 jajko
1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki (polecam wędzoną)
koperek, natka pietruszki (opcjonalnie)
sól, pieprz (dodałam cytrynowy)
Dodatkowo:
bułka tarta
olej do smażenia
Rybę pokroić w kawałki i zmielić (najlepiej maszynką do mięsa) z cebulą, czosnkiem oraz bułką (odciśniętą z mleka).
Do masy dodać jajko, przyprawy, zioła i całość dokładnie wyrobić.
Uformowane kotlety obtoczyć z bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Do masy dodać jajko, przyprawy, zioła i całość dokładnie wyrobić.
Uformowane kotlety obtoczyć z bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!