0,7 kg mięsa wieprzowego (użyłam łopatki)
2 marchewki
1 mała pietruszka
kawałek selera
200 ml cydru (użyłam gruszkowego)
50 ml sosu sojowego
1 duża cebula/por
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
słodka papryka w proszku
sól, pieprz
olej
mąka
2 marchewki
1 mała pietruszka
kawałek selera
200 ml cydru (użyłam gruszkowego)
50 ml sosu sojowego
1 duża cebula/por
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
słodka papryka w proszku
sól, pieprz
olej
mąka
Mięso pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką.
Dokładnie obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni.
Przełożyć do garnka (bez tłuszczu).
Na patelnię wlać sos sojowy i rozmieszać.
Na sosie poddusić pokrojoną w piórka cebulę lub w krążki pora oraz dowolnie pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera.
Warzywa przełożyć do mięsa.
Na patelnię przelać cydr i podgrzać (nie wolno stracić tych smaków, bo to one nadają najlepszy smak gulaszowi).
Całość wlać do garnka.
Wrzucić liski laurowe i ziele angielskie.
Gotować około 1,5-2 h na bardzo małym ogniu (pod przykryciem).
Doprawić na sam koniec duszenia.
Można użyć mięsa wołowego lub zmieszać wieprzowe z wołowym.
Dokładnie obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni.
Przełożyć do garnka (bez tłuszczu).
Na patelnię wlać sos sojowy i rozmieszać.
Na sosie poddusić pokrojoną w piórka cebulę lub w krążki pora oraz dowolnie pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera.
Warzywa przełożyć do mięsa.
Na patelnię przelać cydr i podgrzać (nie wolno stracić tych smaków, bo to one nadają najlepszy smak gulaszowi).
Całość wlać do garnka.
Wrzucić liski laurowe i ziele angielskie.
Gotować około 1,5-2 h na bardzo małym ogniu (pod przykryciem).
Doprawić na sam koniec duszenia.
Można użyć mięsa wołowego lub zmieszać wieprzowe z wołowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!